Veelgestelde vragen (FAQ)

Bluetooth®

Hoe verbinding te maken met een ander apparaat via Bluetooth®.

Om het beste uit je Bluetooth® verbinding te halen willen we je vragen onderstaand advies op te volgen.
Je kunt jouw Bluetooth verbinding gebruiken om -

• berichten te versturen naar een andere Kurio Watch,
  • berichten te versturen naar Android-apparaten door gebruik te maken van de Kurio Watch Messaging app (gratis te downloaden uit de Google Play Store),
  • twee-speler-games als Boter-kaas-en-eieren en Zeeslagje te spelen tegen een andere Kurio Watch,
  • als Bluetooth® verlengstuk van je Android- smartphone of tablet. Zo kun je bijvoorbeeld oproepen ontvangen op je Kurio Watch of muziek luisteren door de speaker van je Kurio Watch.
Bluetooth® TIPS
  1. Belangrijk: Bluetooth® kan met één apparaat tegelijkertijd verbonden worden. Wanneer je de Bluetooth® verbinding met een apparaat (bijvoorbeeld een Kurio Watch) wenst te verbreken, schakel dan simpelweg de Kurio Watch uit en vervolgens weer in. Je hebt nu de mogelijkheid een Bluetooth® verbinding tot stand te brengen met een ander apparaat.
  2. Bluetooth® heeft normaal gesproken een bereik van zo'n 10 meter.
  3. De Bluetooth® verbinding staat standaard uitgeschakeld om de batterij te sparen. We adviseren dan ook de Bluetooth® verbinding uit te schakelen wanneer deze niet in gebruik is.
  4. Bij problemen met de Bluetooth® verbinding raden we aan de Kurio Watch even uit- en weer in te schakelen. Dit lost vrijwel altijd het probleem op.
Een Bluetooth® verbinding tot stand brengen
  1. Schakel Bluetooth® in.
    Veeg het drop-down menu naar beneden en tik het Bluetooth® icoon aan. Er zal links boven in het scherm een Bluetooth® icoon verschijnen en het icoon in het drop-down menu zal blauw worden om aan te geven dat Bluetooth® is ingeschakeld.
  2. Zoeken naar apparaten in de buurt.
    Ga naar 'INSTELLINGEN' tik op 'SYSTEEM', 'BLUETOOTH®' en 'RANDAPPARATUUR'. Tik op 'SCAN' en laat het apparaat zoeken naar Bluetooth® apparaten in de buurt. De volgende Bluetooth® apparaten zullen nu getoond worden:
    • Die zich binnen een straal van 10 meter bevinden.
    • Waarbij Bluetooth® ingeschakeld is.
    • Die zichtbaar zijn voor andere apparaten.
    • Die nog niet verbonden zijn met andere apparaten.
  3. Selecteer het apparaat waar je verbinding mee wilt maken.
  4. De apparaten zullen 'pairen' en verbinden, tik op 'Ja' wanneer hde Kurio Watch vraagt of de wachtcode overeenkomt. Het andere apparaat zal een zelfde procedure door moeten lopen.
  5. Geef het apparaat toestemming om verbinding te maken.
  6. Zodra de verbinding tot stand is gebracht zul je een klein logo 0-0 zien op de Kurio Watch, naast de naam van het betreffende apparaat. Je kunt nu van links naar rechts op het scherm vegen om dit scherm te verlaten.
Probleemoplossing
  1. Jouw Kurio Watch laat de hele tijd het 'VERBINDEN' scherm zien maar lijkt niet in staat om daadwerkelijk verbinding te maken. Als het 'VERBINDEN' scherm langer dan twintig seconden zichtbaar is kun je het best beide apparaten even uit- en weer inschakelen. Probeer het daarna opnieuw (wees er zeker van dat Bluetooth® is ingeschakeld op beide apparaten).
  2. Jouw Kurio Watch geeft aan dat verbinden mislukt is. Probeer het opnieuw. Mocht het nog steeds niet lukken een verbinding tot stand te brengen, probeer dan eens beide apparaten uit- en weer in te schakelen en probeer hierna wederom verbinding te maken (wees er zeker van dat Bluetooth® is ingeschakeld op beide apparaten).
  3. Wanneer je verbinding probeert te maken met een ander apparaat kan het zijn dat Kurio Watch vereist dat het andere apparaat de verbinding configureert. In dat geval dien je simpelweg de eigenaar van het andere apparaat te verzoeken de stappen op zijn of haar apparaat te volgen.
  4. Tijdens het scannen is het apparaat waarmee je wenst te verbinden niet zichtbaar. Wees er zeker van dat Bluetooth® ingeschakeld en zichtbaar is op beide apparaten. Controleer daarnaast of geen van beide apparaten al met een ander apparaat is verbonden. Mocht het andere apparaat verbonden zijn met een ander apparaat, zorg er dan voor dat deze verbinding verbroken wordt voor je verbinding probeert te maken met de Kurio Watch.
  5. Je Kurio Watch is niet te vinden door andere apparaten. Wees er zeker van dat de Bluetooth® verbinding van je Kurio Watch ingeschakeld en zichtbaar is. (Dit kun je controleren bij 'INSTELLINGEN / SYSTEEM / BLUETOOTH® / ZICHTBAARHEID' de status moet op aan staan).

Wees er zeker van dat je Kurio Watch niet al is verbonden met een ander apparaat. Mocht dit wel het geval zijn, verbreek dan deze verbinding voor je opnieuw probeert een verbinding tot stand te brengen.

Hoe updated ik de Kurio Watch?
Het is niet mogelijk de Kurio Watch te updaten.
Kan ik applicaties/games toevoegen aan de Kurio Watch?
Het is niet mogelijk applicaties of games te installeren op de Kurio Watch.
Werkt de Kurio Watch met de iPhone?
De Kurio Watch kan verbonden worden met de iPhone. Maar de Kurio Watch Messenger App is niet beschikbaar voor iPhones.
Ik heb foto's en muziek van mijn computer gekopieerd naar een SD-kaart maar ik kan ze niet terugvinden op mijn Kurio Watch.

Om foto's op te slaan en te gebruiken op je Kurio Watch dien je het volgende te doen:

• Plaats de SD-kaart in de Kurio Watch.
  • Ga naar INSTELLINGEN/SYSTEEM/OPSLAAN, tik op 'SD-kaart' onder 'Foto's/video's opslaan op:'. Verlaat nu de instellingen.
  • Plaats de SD-kaart nu in de computer.
  • Plaats de gewenste foto's in een map met de naam "GALLERY" op de SD-kaart.
  • Plaats de SD-kaart in de Kurio Watch.
  • Ga naar INSTELLINGEN/SYSTEEM/OPSLAAN en tik op 'SD-kaart' onder 'Foto's/video's opslaan op:'. Verlaat vervolgens weer het INSTELLINGEN scherm.
  • Je kunt nu naar de GALLERIJ gaan op jouw Kurio Watch en de foto's bekijken.

OPMERKING: Je kunt muziek op dezelfde manier kopieren van jouw computer naar jouw SD-kaart. In plaats van de bestanden in de map GALLERY te plaatsen, dien je de audio-bestanden in de map MUSIC te plaatsen.

Hoeveel foto's en video's kan ik opslaan?
Je kunt ongeveer 800 foto's of 200 video's opslaan.
Ik heb mijn Kurio Watch gekoppeld aan mijn Android smartphone of tablet maar kan geen berichten uitwisselen.
Om berichten uit te kunnen wisselen tussen de Kurio Watch en een Android apparaat heb je de gratis applicatie Kurio Watch Messenger nodig.
Hoe lang gaat de batterij mee?
Het duurt ongeveer tweeënhalf uur om de batterij van de Kurio Watch op te laden. Wanneer de Kurio Watch twee uur intensief gebruikt wordt zal de batterij zo'n twee uur mee gaan.
Ik heb mijn Kurio Watch terug gezet naar de fabrieksinstellingen en nu ben ik al mijn muziek kwijt.
Het terugzetten van de fabrieksinstellingen zorgt er inderdaad voor dat alle bestanden op de Kurio Watch verwijderd worden, dit geldt ook voor de voor geïnstalleerde muziek bestanden.
Mijn apparaat is vastgelopen.
Wanneer het apparaat vastloopt kun je het best proberen het apparaat uit- en weer aan te zetten.®

Wanneer het niet mogelijk is om het apparaat uit te schakelen kunt u gebruik maken van de reset-knop. De reset-knop kun je vinden aan de linkerzijde van de Kurio Watch, onder het afdekrubbertje dat de USB-poort bedekt. Hier zit een klein gaatje waar je met een paperclip in kunt om de reset-knop in te drukken. Wanneer je de reset-knop eenmaal indrukt zal de Kurio Watch herstarten.

Kurio Watch Messenger

De applicatie kan geen andere apparaten vinden op mijn Android apparaat met versie 6.0 of hoger.
Zorg ervoor dat je het Android-apparaat via Bluetooth® koppelt aan de Kurio Watch door het Instellingen/Bluetooth menu op het Android-apparaat voor je de Kurio Watch Messenger applicatie start.
Ik kan geen spraakberichten horen in Kurio Watch Messenger.
Controleer of het volume op het Android-apparaat hard genoeg staat.